fredag 18. januar 2008

Siste nytt fra kommunene

Damen på bildet heter Magnhild Meltveit Kleppa, kommer fra et sted i Norge ingen har hørt om og snakker en dialekt som automatisk tekstes på NRK. Med andre ord er hun den fødte leder for Kommunal- og Regionaldepartementet.

Magnhild er en travel dame om dagen. H
un rakk så vidt å "varsle ein gjennomgang av alt relevant regelverk i etterkant av Terra-saka" før det bar avgårde til Hoevelaken i Nederland for å besøke "Skandinaviske dager", et naturlig samlingssted for alle hollendere med interesse for norske distrikter. Statsråden planlegger nå tur til Hedmark og Oppland, og agendaen ser lovende ut. 24. januar klokken 16.45 skal hun for eksempel diskutere det svært usannsynlige scenarioet "Hva skjer når en kommune får bedre økonomi?" på kommunehuset på Gran. Vær tidlig ute, begrenset med sitteplasser.

Så fort hun har forsikret seg om at begge fylkene er kjemisk frie for private sykehjem besøker hun det kommunale Tjønnsmosenteret i Tynset. De eldre som, i mangel på rom, bor i korridor 6B gleder seg visstnok til det celebre besøket. Og betjeningen i Tynset bokhandel har forberedt seg i flere uker til foredraget "Bokhandlere i distriktene". Essensielt for enhver distriktsbokhandler!

Kleppa er forøvrig imponert over hvor mye som skjer i kommunene om dagen. På få år har kommunene fått fram 25 000 flere barnehageplasser og nesten 10 000 flere ansatte i omsorgssektoren, sier hun tydelig fornøyd. Noen kommentar på kvaliteten i de kommunale tilbudene fikk vi dog aldri. Og flere barnehageplasser er vel og bra, men full dekning er fortsatt langt utenfor rekkevidde. Vi håper Magnhild påminner ministerkollega Kristin Halvorsen om dette når hun kommer hjem fra de kystløse fylkene, slik at SV-lederen får litt tid til å pakke sammen på kontoret. For hun skulle vel gå av dersom full dekning ikke ble oppnådd? Ikke sant?

Ja, det er gøy å være kommune i Norge i dag. Ved mindre du heter Vik eller Bremanger.

Ingen kommentarer: